SC BRY-KIT SRL P.L. Tg. Mures, Str. Gh. Doja, Nr. 274 vis-a-vis de METRO, in curte la SUZUKI
Atelier Autorizat RAR ATELIER AUTORIZAT de Registrul Auto Roman Aut. Nr. 446 din 23.09.2013
Montaj parbrize

Montaj parbrize Montaj parbrize Montaj parbrize ...vezi galeria foto »

Montam doar parbrize marca PILKINGTON

Etapa 1

- Se pozitioneaza si se blocheaza masina in pozitia de lucru. Se protejeaza cu huse scaunele si aripile masinii.
- Se verifica vizual compatibilitatea parbrizului nou cu cel existent pe masina.
- Parbrizul nou se aseaza pe masa de montaj si se curata la interior si exterior; se verifica vizual parbrizul sa nu prezinte zgarieturi, exfolieri sau alte defecte de fabricatie.
- Se demonteaza stergatoarele si grila de sub parbriz, se indeparteaza cu grija ornamentele exterioare si interioare, oglinda retrovizoare, iar zona de sub ornamente se curata cu o laveta/pensula.
- Din interiorul masinii, se introduce sarma pentru taiat poliuretanul, prin stratul de poliuretan care lipeste parbrizul de caroserie.
- Fara sa se atinga geamul, caroseria sau elementele din interiorul masinii, poliuretanul se taie, tragand alternativ de capetele sarmei; Operatiunea se desfasoara pe intreg perimetrul parbrizului, pana la desprinderea totala.
- Se indeparteaza parbrizul vechi cu ajutorul ventuzelor.

Etapa 2

- Se curata adezivul ramas pe o adancime de 1-2 mm, pentru a asigura o baza neteda si curata pentru aplicarea noului adeziv, deoarece grosimea stratului de poliuretan trebuie sa fie uniforma pe toata lungimea flansei de asezare.
- Pentru a asigura o fixare optima, parbrizul trebuie testat inainte de a activa suprafata de lipire: parbrizul nou se ridica cu ajutorul ventuzelor si se pozitioneaza pe caroserie.
Parbrizul se reaseaza pe masa de lucru, cu partea interioara in sus.
- Se retuseaza orice deteriorare a vopselei datorata indepartarii vechiului geam, utilizand o vopsea cu uscare rapida de aceeasi culoare cu cea a caroseriei; Pentru deteriorari minore ale vopselei se va utiliza o solutie tip Primer.
- Se curata suprafata de lipire, folosind pamatuf umezit cu solutie activatoare. Activatorul trebuie aplicat in cantitate mica, intr-o singura operatie, fara a repeta aplicarea.
- Pregatirea parbrizului, curatand suprafata de lipire cu acoperire ceramica cu un pamatuf umezit cu Activator.

Etapa 3

- Se decupeaza spritul astfel incat incizia laterala sa fie egala cu inaltimea flansei + 2 mm.
- Se decupeaza capatul pachetului de adeziv si se introduce in pistolul aplicator cu partea decupata in sus. Spritul se monteaza in capatul pistolului.
- Se aplica un cordon triunghiular de adeziv pentru parbrize pe flansa caroseriei, folosind spritul decupat.
- Folosind ventuzele, parbrizul se aseaza pe caroserie, avand grija sa fie centrat.
- Se preseaza usor si uniform parbrizul pe toata suprafata pentru a asigura o asezare corecta si se monteaza ornamentele exterioare; se asigura parbrizul in pozitia corecta cu ajutorul benzilor adezive.
- Masina se lasa nemiscata timp de 2ore (la 5C / 50% umiditate relativa) pentru intarirea adezivului, cu geamurile laterale coborate.
- Se indeparteaza surplusul de adeziv cu ajutorul cutitului special si se monteaza ornamentele interioare, oglinda, stergatoarele si grila.
- La cel putin 3 ore de la ora notata pe bonul de lucru se pregateste masina pentru livrare catre client.


PARTENERI
  
  

Ne gasiti si pe FACEBOOK
FoliiAutoAutorizateRarMures

   Concepere si realizare ITself DDB. © Copyright Bry-Kit 2014. Toate drepturile rezervate.